Intressant extraljusramper med lång räckvidd

I år kommer vi att fortsätta utöka antal leverantörer som ställer ut extraljus och extraljusramper vilket är ett resultat av ett fortsatt ökande intresse bland våra mässbesökare. Webbutiken Ramphuset är en av våra nykomlingar för i år och precis som namnet antyder så är det full fokus på ramper denna gång. En extraljusramp som ger en kastlängd på över 700 meter med nya 10 watt dioder är en av de mer intressanta tillskotten på årets mässa. Det blir även en del nya återförsäljare inom fordonstillbehör som exempelvis nystartade Nordicstyling.se.

Även om extraljusramperna framförallt lämpar sig till bilar och lastbilar så ser vi ett tydligt mönster att även fler entreprenadmaskiner väljer ramper före traditionella arbetsljus i vissa fall. Det finns flera fördelar med detta men också nackdelar beroende på användningsområde. Vi tror att denna utveckling med ramper kommer att fortsätta hålla i sig framöver även om arbetsljusen fortfarande kommer att vara det självklara valet i de allra flesta situationer även i framtiden.

Det är viktigt att förstå skillnaderna mellan extraljusramper för bilar och ljusramper för entreprenadmaskiner. Den viktigaste skillnaden är ljusbilden som avgör spridningen av ljuset. Inom entreprenad rekommenderas en ljusbild på 40 till 60 grader och ibland mer än så beroende på applikation. Belysning till bilar och lastbilar prioriterar ett ljus med lång kastlängd vilket oftast innebär en spridning på mellan 10 till 25 grader. Besök vår mässa och ta hjälp av våra experter, vi bistår gärna med hjälp om ni har några frågor eller funderingar. Välkommen!