Vi övergår till ny led belysning i lokalerna

WTC15 har i dagarna tagit ett viktigt beslut om ny belysning till våra mässlokaler. Vi har tidigare använt oss av äldre fluorescerande lysrörsbelysning och kommer i fortsättningen att endast använda oss av led även som takbelysning. De nya led lysrören har en livstid på imponerande 125.000 brinntimmar och släpper ut betydligt mindre koldioxid än vår nuvarande belysning. De finska led lysrören vi valt att investera i heter Valtavalo och levereras med en 7 års garanti. Vi har tidigare utvärderat flera olika märken däribland Philips men har inte riktigt känt oss nöjda med resultatet samt att garantin endast varit på 5 år. Vi är väldigt angenäma om att visa våra besökare att vi på WTC faktiskt lever som vi lär och värnar om vår miljö och natur. Ett led lysrör innehåller inga farliga tungmetaller som fluorescerande lysrör faktiskt gör.
 

Uppgraderingen sker stegvis

Uppgraderingen av de nya led lysrören kommer att ske stegvis. Tanken är att vi ska påbörja övergången till led inom de närmaste månaderna i en mindre skala för att därefter fullborda övergången under 2017. Vi kommer inte att byta ut några armaturer utan led lysrören kommer att monteras i våra befintliga lysrörsarmaturer. Det är en stor fördel för oss att kunna återanvända en lysrörsarmatur för att hålla nere våra omkostnader. Denna uppdatering kommer inte på något sätt att påverka den dagliga driften utan tanken är att övergången till de nya led lysrören knappt ska märkas av. Vi är övertygade om att belysningen i slutändan kommer att resultera i ljusare lokaler för våra besökare. För dig som vill veta mer om lysrör rekommenderar vi att du besöker ledlysrör.nu.